Obec Sekule pristupuje k zmenám Územného plánu pre udržateľný rozvoj
PREHRAŤ

Obec Sekule pristupuje k zmenám Územného plánu pre udržateľný rozvoj

V súlade so zákonom č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku, pristupuje k spracovaniu zmien a doplnkov Územného plánu obce Sekule.

Sekule 7. augusta (OTS/TASR TV) - Žiadateľmi zmien sú Majetkový Holding a CBRE, rovnako ako ďalších 30 subjektov.

Jednou z kľúčových zmien bude vytvorenie podmienok pre výstavbu strategického parku zameraného na inovácie a progresívne technológie, ale aj podrobnejšia lokalizácia a upresnenie rekreačných funkcií na území obce, s cieľom komplexnejšie využiť prírodný potenciál pre potreby obyvateľov obce ako aj pre rozvoj cestovného ruchu.

Dôvodom pre tieto zmeny a doplnky je potreba aktualizácie územnoplánovacej dokumentácie tak, aby reflektovala zmeny východiskových predpokladov a rozvojových zámerov obce. Cieľom navrhovaných úprav je premietnutie aktuálnych rozvojových zámerov do územného plánu, doplnenie sústavy regulatívov a aktualizácia dopravnej infraštruktúry.

Foto: CBRE

Obec Sekule má strategický potenciál stať sa významným centrom inovácií a udržateľného rozvoja na Slovensku.

Projekt je významný pre celý región a zároveň je unikátny skĺbením viacerých vzájomne prepojených funkcií, a to najmä tým, že popri vytvorení strategického územia s komerčným využitím počíta aj so zavedením rekreačnej zóny, zveľadením zelene a zachovaním priestorovo najvýznamnejšej časti územia nedotknutého prírodného rázu. Jeho realizácia bude prebiehať v niekoľkých etapách počas nasledujúcich rokov. Pri realizácii chceme dodržať náš kľúčový záväzok 'dlhodobý dobrý sused' a citlivé plánovanie voči okoliu. To znamená záväzok pristupovať k rozvoju ako dobrí hospodári, ktorí okrem technologických funkcií budú podporovať aj rozvoj ďalších ekonomicky zaujímavých aktivít súčasne so zachovaním prírodného charakteru prostredia, jeho biotyp a biodiverzity za účelom vytvárania synergie.

Foto: CBRE

Vybudovanie strategického parku a modernizácia dopravnej infraštruktúry, avšak s vylúčením nákladnej dopravy z intravilánu obce, podporí prílev investorov a odborníkov z oblasti inovatívnych technológií. Tento rozvoj prispeje nielen k ekonomickému rastu, ale aj k sociálnemu a kultúrnemu obohateniu celého regiónu.

Foto: CBRE