Marcel je rozvážny
PREHRAŤ

Marcel je rozvážny

Dnes má meniny Marcel. Gratulujeme a prajeme všetko najlepšie.
Bratislava 20. apríla (TASR) - Mužské meno Marcel má latinský pôvod a jeho význam je "bojovník". Nositeľov tohto na Slovensku menej rozšíreného mena oslovujeme aj Marcelko, Macko, Maco. Meniny oslavujú 20. apríla.
      
Marcelovia sa rozhodujú zdanlivo narýchlo, no v skutočnosti ich rozhodnutia dlho dozrievajú. Veľmi dobre vedia využívať svoje schopnosti a kontakty. Preto z nich môžu byť napríklad úspešní obchodní zástupcovia. Ich prístup k ľuďom je individuálny. Marcelovia majú životnú silu zdatného rysa. Potrebujú hlavne pohyb.
      
Ovplyvňuje ich planéta Jupiter. Ich šťastné farby sú modrá a žltá, ochranné rastliny žihľava, skalica a šalvia, ochranné kamene ametyst a tyrkys.
      
Bývalý slovenský hokejový brankár MARCEL SAKÁČ, syn trénera Františka Hossu a brat Mariána Hossu, odchovanec trenčianskeho hokeja MARCEL HOSSA, ktorý sa predstavil v NHL a hral aj v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), ďalej slovenský spevák a hudobník MARCEL PALONDER, šéfkuchár jednej z bratislavských reštaurácií, ktorý sa učil anglicky v londýnskej reštaurácii patriacej anglickému kuchárovi bez čapice Jamiemu Olivierovi, MARCEL IHNAČÁK, francúzsky legendárny mím MARCEL MARCEAU - títo a ďalší MARCELOVIA majú sviatok 20. apríla.
      
S týmto menom sa stretneme aj v piesni Petra Nagya MARCEL z malého mesta.